BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Blade reported an abnormally low power requirement

Frederic Martin GSP
Occasional Contributor

Blade reported an abnormally low power requirement

We have 2 c7000 enclosures in production.
Today we received an alert with
"EVENT (24 Jul 08:06): Enclosure Status has changed to: Degraded"

and after, we received an alert for each blade inside the enclosure with
"EVENT (24 Jul 08:09): Blade reported an abnormally low power requirement."

And after some time, we received last mail with
"EVENT (24 Jul 08:09): Enclosure Status has changed to: OK"

We check, there is no log in OA adminsitration website

The iLO Firmware Version is 1.78 Jun 10 2009
The Power Management Controller Version is 3.4
15 REPLIES
Michal Kapalka (mikap)
Honored Contributor

Re: Blade reported an abnormally low power requirement

hi,

check the official manual :

http://h20000.www2.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c00705292/c00705292.pdf

and search in the document :

Low Power Request

mikap
Frederic Martin GSP
Occasional Contributor

Re: Blade reported an abnormally low power requirement

Hi,

I already check before posting here, and it says
"The blade reported an abnormally low power requirement. The blade was powered
off and did not release all of the power. The blade will continue to operate properly
but a service representative needs to be contacted to correct the issue."

But no blade were powered off, and I still have received theses messages
Michal Kapalka (mikap)
Honored Contributor

Re: Blade reported an abnormally low power requirement

hi,

thats strange, if i would be in your situation would call to HP support, to check if its some bug in the firmware.

mikap
Aiman
Occasional Visitor

Re: Blade reported an abnormally low power requirement

I face the same issue; any advice was received for this case??!!
Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: Blade reported an abnormally low power requirement

You should update iLO (to 2.00) first. Check the OA firmware too.

Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
Aiman
Occasional Visitor

Re: Blade reported an abnormally low power requirement

We made frimware upgarde a month back:
Product Name ProLiant BL460c G1
ROM Version I15 07/10/2009
Model iLO2
Firmware Version 2.00 Jun 21 2010

Device Name BladeSystem c7000 Onboard Administrator
Firmware Version 3.00 Mar 19 2010

the error is old one and still coming
Michal Kapalka (mikap)
Honored Contributor

Re: Blade reported an abnormally low power requirement

hi,

if the error still present after formware update, open a HW call directly in HP if you have support, it could be made by the phone call or on the ITRC ==> Support Case Manager,
we always do it this way.

If the support will find out they will forward it to the higher level and maybe also to same LAB.

mikap
Aiman
Occasional Visitor

Re: Blade reported an abnormally low power requirement

Thank you Michal, I will update this case when reaching root cause.
Server-Support
Super Advisor

Re: Blade reported an abnormally low power requirement

Hi @Aiman,

How did you go with the software update ?

I'm also having this problem as well this morning:

Enclosure, "..", has detected the that Blade ".." has reported an abnormally low power requirement

Here's the software version:

ROM Version A26 11/02/2014
iLO4 Firmware Version 2.30 Aug 19 2015

Server-Support
Super Advisor

Re: Blade reported an abnormally low power requirement

@Frederic Martin GSP so how did you go with this issue ?

I'm still receiving this false alert once in a month at least.

RICHARD JR. CUSSON
Frequent Visitor

Re: Blade reported an abnormally low power requirement

Hi,

For me, reset the active OA solved the problem. Probably the OA was not communicating properly with the blade.

I hope it will solve the problem on your side.

Richard

 

 

Server-Support
Super Advisor

Re: Blade reported an abnormally low power requirement

@RICHARD JR. CUSSON so how do we reset the OA without causing massive production outage ?

For me, the suggested course of action by HPE team was performing the firmware update of the below:

HPE BL 465c G8 BIOS ROM version to A26 – 2016.03.07

HPE BL 465c G8 iLO version to iLO4 – 2.40

RICHARD JR. CUSSON
Frequent Visitor

Re: Blade reported an abnormally low power requirement

We have several C7000 enclosure with onboard administrator and virtual connect. The onboard administrator and virtual connect modules are redudant in each enclosure (active and stanby modules). This is the key and it is essential if you want to avoid massive production outage.

All our C7000 enclosures are at version 4.50

Our BL-460c Gen8 servers are at bios version I31 06/01/2015.

Our ILO 4 at version 2.30 and our virtual connect at version 4.45.

For me, a reset of the active OA worked. And I'm not talking about a reset to factory default, of course.

Maybe for those who have the problem, another solution is more appropriate.

I hope these clarifications will help. =)

 

Richard

 

Server-Support
Super Advisor

Re: Blade reported an abnormally low power requirement

@RICHARD JR. CUSSON thanks for the clarification.

C7000 enclosure firmware on version 4.40 Dec 08 2014
ProLiant BL465c Gen8 BIOS is on A26 11/02/2014 with the iLO4 firmware 2.30 Aug 19 2015 --> this compnent have all been updated to the above recomendation as per HPE recipe http://vibsdepot.hpe.com/hpq/recipes/HPE-VMware-Recipe.pdf 

While our Virtual Connect module is set as Active/Passive HP VC Flex-10 Enet Module running firmware 4.01. The reason I stay on this firmware is because, it is too much of risk impacting the production server when updating the virtual connect module for no obvious benefits.

Are you running VMware ESXi ?, my impacted Blade is running ESXi 5.1U3.

wilysanz
Occasional Visitor

Re: Blade reported an abnormally low power requirement

You can test each blade restarting, afterwise check on Onboard Administrator if there is the message yet: "abnormally low power requirement".
This issue I solved, doing what I recommend.

regards