General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

No disk detected during SLES 8.1 install

TIMOTHEE
Advisor

No disk detected during SLES 8.1 install

hello everybody

i have quiet a heavy problem here

i'm setting up a HP DL 380 G4 server with SuSE SLES 8.1. I first set up a disk array (HP SMart Array 6i) using ORCA (two disks with RAID 1). I then try to install SuSE but at the very beginning when it comes to probe the hardware YAST stops saying : "No hard disk were found : check your hardware).

I did the same on previous servers with Smart Array 5i and never encountered the problem.

Does SLES 8.1 have kernel support for Smart Array 6i by default ?
If not how can i somehow fix this ?

Any help is greatly appreciated

thanks a lot
5 REPLIES
Steven E. Protter
Exalted Contributor

Re: No disk detected during SLES 8.1 install

Prior to OS install you need to take the DL380 cd, boot off of it and prepare any attached disk in the array.

Until this is done, no OS install can be completed.

If missing the disk is downloadable.

SEP
Steven E Protter
Owner of ISN Corporation
http://isnamerica.com
http://hpuxconsulting.com
Sponsor: http://hpux.ws
Twitter: http://twitter.com/hpuxlinux
Founder http://newdatacloud.com
TIMOTHEE
Advisor

Re: No disk detected during SLES 8.1 install

hello steven

thanks for the help

i already set up the disks using ORCA but still YAST doesn't find anything

i also used smart start but no impact

maybe i didn't understand something in what you said

can you please precise a bit ?

thanks for your help
Stuart Browne
Honored Contributor

Re: No disk detected during SLES 8.1 install

The DL380 G4, as you mention, has the 6i controller which is a different driver than the what the 5i requires.

You'll need to download the storage array driver from http://h18000.www1.hp.com/support/files/server/us/family/model/5561.html?lang=en&cc=us , but I don't see SLES8.1 directly, but the SLES8/ULE1 section might be sufficient.
One long-haired git at your service...
Gopi Sekar
Honored Contributor

Re: No disk detected during SLES 8.1 install


other have already given enough information, let me just see whether anything basic is missed out.

just go to RBSU and see whether this controller is selected as default, if not move it as first in boot controller order.

I believe 380G4 is supported for SLES 8 x86 version, so you shouldnt be having any problem.

if you cant find success in it, next method is to check syslog output of SLES installation. we will go to that later if you cant find success with this.

Gopi
Never Never Never Giveup
TIMOTHEE
Advisor

Re: No disk detected during SLES 8.1 install

hey everyone

thanks a lot for all the inputs

that enabled me to solve te issue

i somehow managed to retrieve the SuSE 8.1 SP3 CD. then i booted up on it and used an external USB driver with a floppy containing the driver diskette for the 6i SCSI controller and SuSE was then able to update drivers.

thanks all for your help