HPE OneView
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Oneview 4.1 won't start

 

Oneview 4.1 won't start

This seems like an older issue that crept up again in the latest version.  (happened twice this week)

I opened a call wih HPE and the tech "fixed" it the first time, tried reopening the case the next day and i've been waiting since 3 days now.

The second occurence of the problem happened when i rebooted the appliance, and because of this it seems like the same kind of instability previous oneview had.

 

The appliance will give this shortly after boot:

OneView is unable to start

The appliance reported a status of 'Error'.

  1. Resolution View any additional details to be collected, create a support dump, and contact your authorized support representative for assistance. Alternatively, restart the appliance. As a last resort, a factory reset may be performed and the appliance can be restored from a recent backup. 

-------

 

Here are the details when i click on details:

 

Summary

Percentage of system resources being used

  1. 2% of CPU used
  2. 1.192825Gb of 15.577213Gb Memory Used
  3. 27% of 26G Used (/)

The last 5 actions are

  1. localhost,SUCCESS,DELETE,INFO,SESSION,17e15bfa-bb25-4ecd-a84d-d42726e74fc7,The session for user "appliance" with [logID:NTk1ODI2MDM5NjIz] timed out.
  2. localhost,SUCCESS,DELETE,INFO,SESSION,17e15bfa-bb25-4ecd-a84d-d42726e74fc7,The session for user "appliance" with [logID:LTUwMDMxMDk5Njkw] timed out.
  3. localhost,SUCCESS,DELETE,INFO,SESSION,17e15bfa-bb25-4ecd-a84d-d42726e74fc7,The session for user "appliance" with [logID:LTEzNDQ4OTMyNjIy] timed out.
  4. localhost,SUCCESS,DELETE,INFO,SESSION,17e15bfa-bb25-4ecd-a84d-d42726e74fc7,The session for user "appliance" with [logID:MTQxNzgxMDQ3OTA2] timed out.
  5. localhost,SUCCESS,DELETE,INFO,SESSION,17e15bfa-bb25-4ecd-a84d-d42726e74fc7,The session for user "appliance" with [logID:LTc3ODA3OTg5MjUw] timed out.

Probable cause

Root cause can not be determined, please refer to the detail section

Error in log file content

  • =ERROR REPORT==== 29-May-2018::12:12:07 ===
  • Error on AMQP connection <0.586.0> (127.0.0.1:33138 -> 127.0.0.1:5672, state: starting):
  • PLAIN login refused: user 'scmbadmin' - invalid credentials
  • =ERROR REPORT==== 29-May-2018::12:12:07 ===
  • Error on AMQP connection <0.586.0> (127.0.0.1:33138 -> 127.0.0.1:5672, state: starting):
  • PLAIN login refused: user 'scmbadmin' - invalid credentials
9 REPLIES 9
CitadelCore
Frequent Visitor

Re: Oneview 4.1 won't start

Having the exact same problem with AMQP failing due to an "invalid credential". Surprised I can't find anything else around about this. I don't have a support contract with HPE so looking around here to see if anyone has found a solution.

CitadelCore
Frequent Visitor

Re: Oneview 4.1 won't start

Just rebuilt the entire virtual appliance from scratch and am encountering the same issue. Double-checked the requirements of the appliance; it is definitely a supported configuration, on Hyper-V with 16GB statically allocated and VM created from the template, on a ProLiant DL360e Gen8.

This is just ridiculous this issue is happening again after a total wipe and rebuild from scratch. I expect better quality out of an appliance like this which unrecoverably breaks after just a few reboots!

PeterWolfe
HPE Pro

Re: Oneview 4.1 won't start

> I opened a call wih HPE and the tech "fixed" it the first time, tried reopening the case the next day and i've been waiting since 3 days now.

Something is clearly broken here. Just call back and ask to speak to the escalation manger and they'll get it sorted

Re: Oneview 4.1 won't start

This issue reoccurs at every reboot of the Oneview 4.1 appliance.   Although we had an open case, i have just received this from support on august 22nd while i was on vacation, so my guess is there is a new update that will address this situation:

 UPDATE: it seems that update is still not out officially and I will try to reopen my case to get that update.

---snip---

Problem Resolution: Will apply forthcoming update to resolve this issue. 
IF
Issue persists
THEN
We will redeploy a clean OneView with the latest version .
---snip---

Vladislav1
Advisor

Re: Oneview 4.1 won't start

Recently, a new application was required. Deployed from template 4.10 - did not start with the same errors. Successfully deployed from 4.00.07. I decided to install patch 4.10 - I could not, as well as on other productive appliances. Install the previous stable patch 4.00.10.
It's sad, but the quality of new major releases is getting worse and worse.