ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Installed CentOS6.7 to DL20Gen9. However, strange log is output.

 
taketake
Occasional Contributor

Installed CentOS6.7 to DL20Gen9. However, strange log is output.

Installed CentOS6.7 to DL20Gen9 server configured RAID0.

However, strange log is output.

cat /proc/mdstat

-------------

Personalities :

unused devices: <none>

-------------

 

I confirmed /var/log/messages is 

---------------

May 19 17:59:22 triton kernel: dmar: DRHD: handling fault status reg 2

May 19 17:59:22 triton kernel: dmar: INTR-REMAP: Request device [[00:00.0] fault index 13

May 19 17:59:22 triton kernel: INTR-REMAP:[fault reason 38] Blocked an interrupt request due to source-id verification failure

-------------

many many out put.

HP Dynamic Smart Array B140i Driver's version is 1.2.8-105 for rhel6u5 

 Don't you understand why does that such log go out of anyone?

I am sorry,  I'm not good at English.

9 REPLIES
Parvez_AL
Moderator

Re: DL20Gen9にCentOS6.xをインストールするも変なログが出まくる

Hi Takeshi,

Thank you for choosing HPE Support Community. Could you please re-post your question here completely in English? This will help everybody in the Forum understand the discussion and allow them to participate as well. Thanks.

Regards,
Parvez_AL
(I am a Hewlett Packard Enterprise Employee)
taketake
Occasional Contributor

Re:

Thank you for your reply.

I changed lunguage to English.

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Installed CentOS6.5 to DL20Gen9. However, strange log is output.

I haven't looked, but I would assume if you are using the B140i with the hpdsa driver, mdstat won't show anything. mdstat is a tool for arrays built using the Linux md tools.

The DMAR errors are generall iommu related, what device are your attempting to pass-through to a virtual machine?




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
taketake
Occasional Contributor

Re: Installed CentOS6.5 to DL20Gen9. However, strange log is output.

Thank you for your reply!

> I haven't looked, but I would assume if you are using the B140i with the hpdsa driver, mdstat won't show anything. mdstat is a tool for arrays built using the Linux md tools.

I see!! Thank you so much !!

I installed and used  "HP Smart Storage Administrator CLI" to confirm RAID.

I use show command. Result is "logicaldrive 1 (931.5 GB, RAID 0, OK)” !

 

> The DMAR errors are generall iommu related, what device are your attempting to pass-through to a virtual machine?

I did not intend to install it to virtual machine.

I selected USB DVD at Boot Menue and installed CentOS6.7 from DVD-ROM.

Then, I specified “grub edit > kernel /images/pxeboot vmlinuz blacklist=ahci dd” to install B140i driver .

The Drivers file was placed in USB memory stick.

Installation is success,

but while booting, following messages out put /var/log/messages

--------

May 20 16:13:15 triton kernel: DEBUG ASSERT: OS_ReadRegisterUlong(NULL, pHal->hint.ints.host_int_enable) == GLP_SNA_INTERRUPT_DISABLE file=/u1/tbuild/dbe/rhel6/hpdsa/rpm/BUILD/hpdsa-1.2.8/obj/default/.//hpvsa//hal_ibanez/hal_glp.c function=glp_disable_interrupts line=553

May 20 16:13:15 triton kernel: DEBUG_ASSERT: (0 0 0)

May 20 16:13:15 triton kernel: Pid: 286, comm: hpdsa/2 Tainted: P           -- ------------    2.6.32-573.el6.x86_64 #1

May 20 16:13:15 triton kernel: Call Trace:

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa00b1172>] ? glp_disable_interrupts+0xa2/0xb0 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa00b29c1>] ? hal_i2c_event_get+0x61/0x70 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa01763b3>] ? detect_aero_i2c_device_api+0x123/0x1040 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffff815379d6>] ? dump_stack+0x6f/0x76

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffff8129c21a>] ? delay_tsc+0x4a/0x80

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa00b3126>] ? hal_i2c_masterWriteRead+0x1d6/0x600 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa00b356e>] ? hal_i2c_api_write+0x1e/0x20 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa00b4ab0>] ? flush_i2c_request+0xc0/0x1a0 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa00b4d03>] ? process_swr_i2c_request+0x173/0x2f0 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa00b501c>] ? HAL_API_I2C_Direct_Write+0x19c/0x3a0 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa00c0322>] ? i2c_backplane_write_device+0x52/0xb0 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa00c92a2>] ? smart_carrier_set_led_state+0x82/0xb0 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa00c026a>] ? i2c_led_set+0xaa/0xc0 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa0171f9a>] ? update_drive_leds+0x4da/0x7e0 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa0130180>] ? Parse_Task+0x0/0x680 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa0130180>] ? Parse_Task+0x0/0x680 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa0132311>] ? start_bkgnd_disk_task+0x21/0x40 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa013075b>] ? Parse_Task+0x5db/0x680 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffff810672c2>] ? default_wake_function+0x12/0x20

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffffa0130180>] ? Parse_Task+0x0/0x680 [hpdsa]

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffff810a101e>] ? kthread+0x9e/0xc0

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffff8100c28a>] ? child_rip+0xa/0x20

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffff810a0f80>] ? kthread+0x0/0xc0

May 20 16:13:15 triton kernel: [<ffffffff8100c280>] ? child_rip+0x0/0x20 

May 20 16:15:46 triton kernel: dmar: DRHD: handling fault status reg 2

May 20 16:15:46 triton kernel: dmar: INTR-REMAP: Request device [[00:00.0] fault index 13

May 20 16:15:46 triton kernel: INTR-REMAP:[fault reason 38] Blocked an interrupt request due to source-id verification failure

----

taketake
Occasional Contributor

Re: Installed CentOS6.5 to DL20Gen9. However, strange log is output.

I tried to change Virtualization Options to disabled.

That log does not display.

Thanks.

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Installed CentOS6.5 to DL20Gen9. However, strange log is output.

Your title shows CentOS 6.5, but one of your messages shows CentOS 6.7.  Did you use the hpdsa DD image for the correct version?  There is a download for 6.5, 6.6, and 6.7

 

http://h20566.www2.hpe.com/hpsc/swd/public/detail?sp4ts.oid=7304563&swItemId=MTX_2f2dd8f44f7c4ad28ab4034307&swEnvOid=4103

 

 




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
taketake
Occasional Contributor

Re: Installed CentOS6.5 to DL20Gen9. However, strange log is output.

I'm sorry.

I told wrong CentOS version.

I installed CentOS 6.7 and use DD for 6.7.

comboy
Occasional Visitor

Re: Installed CentOS6.5 to DL20Gen9. However, strange log is output.

how to change Virtualization Options ??

Bios ?? or Centos ??

i see same log youre Server

help me ^^

 

Alexandre131
Occasional Visitor

Re: Installed CentOS6.5 to DL20Gen9. However, strange log is output.

Hello,

I had the same problem with a ML30 G9 and Centos 6.9. Message didn´t show again when disabled Virtualization options at BIOS settings.