Server Management - Remote Server Management
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Re: Empty response from Get-HPEiLOSSLCertificateInfo against ILO V4

 
Highlighted
Occasional Visitor

Empty response from Get-HPEiLOSSLCertificateInfo against ILO V4

Hi,

I'm wrting a Powershell script to report the SSL certificate details from iLO's found on the network and have run into an issue with iLO V4 when requesting the certificate details. The example code below works correctly against iLO V5 but results in an empty response in $CertDetails when called against V4.

$iloConnection = Connect-HPEiLO -IP $iLOHost.IP -Username <Username> -Password <password> -DisableCertificateAuthentication

$CertDetails = Get-HPEiLOSSLCertificateInfo -Connection $iloConnection

$CertDetails | Out-Host

I'm running v3.0.0.0 of the HPEiLOCmdlets against iLO Firmware 2.7 for iLO V4 and Firmware 2.14 for iLO V5.

Has anyone experinced this issue?

Thanks,

Chris

6 REPLIES 6
Highlighted
Occasional Visitor

Re: Empty response from Get-HPEiLOSSLCertificateInfo against ILO V4

Sorry, I missed this off my original post.

I did find this page suggesting I'm not the first to see this issue but following the suggestion to add "-OutputType RawResponse" to the end of the Get-HPEiLOSSLCertificateInfo call still results in an empty response.

Occasional Visitor

Re: Empty response from Get-HPEiLOSSLCertificateInfo against ILO V4

Actually "-OutputType RawResponse" does work. No idea why it didn't seem to the first time. For anyone else with this issue, the code below works for a V4 iLO:

$iloConnection = Connect-HPEiLO -IP $iLOHost.IP -Username <Username> -Password <password> -DisableCertificateAuthentication

$CertDetails = Get-HPEiLOSSLCertificateInfo -Connection $iloConnection -OutputType RawResponse

$String = $CertDetails.ToString()

$Start = $String.IndexOf("Response:")+9

$String = $String.Substring($Start,$String.Length-$Start)

$jsonObj = ConvertFrom-Json $String
$CertDetails = $jsonObj.X509CertificateInformation

$CertDetails | Out-Host

 

Highlighted
HPE Pro

Re: Empty response from Get-HPEiLOSSLCertificateInfo against ILO V4

Hi Chris

Glad that it did work on the second time. I hope you have no other query.


I work for HPEAccept or Kudo
Highlighted
Occasional Visitor

Re: Empty response from Get-HPEiLOSSLCertificateInfo against ILO V4

Hi Aasim,

Do you know if this is a known issue with the iLO Powersell module? If not how can I raise it as it would be good not to need the workarround?

 

Thanks,

Chris

Highlighted
HPE Pro

Re: Empty response from Get-HPEiLOSSLCertificateInfo against ILO V4

Hello @ChrisN2 

You may have a support case logged for investigation if its some issue with recent release of iLo cmdlets.

I parallel you may also Explore HPE Restul API


https://hewlettpackard.github.io/python-redfish-utility/#certificate-command
https://www.hpe.com/us/en/product-catalog/detail/pip.7630408.html#

Regards,

SB6

I am an HPE Employee!


I am a HPE Employee

Accept or Kudo

Highlighted
Occasional Advisor

Re: Empty response from Get-HPEiLOSSLCertificateInfo against ILO V4

We also have this issue with the latest PowerShell commandlets v3. This only seems to happen on Gen9 servers, with Gen10 servers it works fine.

Can you please raise this with support so it is fixed ASAP.