ProLiant Servers (ML,DL,SL)
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DL360p gen8 - SAS drive LED not working

 
Highlighted
Occasional Visitor

DL360p gen8 - SAS drive LED not working

Hello,

I have a DL360p gen8 server.

- in bay 1 to 4 I got 4 HP SAS drives EG000300JWSJP with latest firmware HPD2, drives are installed in their original caddies P/N 651687-001, array is RAID5 and working fine.

- In bay 5 and 6 I have two Crucial MX500 SSD drives in HP original caddies, same PN as the other ones, array is RAID1 and working fine.

- The controller is the embedded one, P420i with 2GB FBWC module and battery.

At startup all drives are flashing their led and everyhing is lit normally (blue ID led, activity ring, warning led, and disk green/amber led).

After the LED check the indicators of the crucial drives are working as expected, central green icon lit, activity ring when used, blue id indicator is on when requested and if i remove a drive from array the warning indicators lights up

For the HP drives the only indicator working is the activity ring, no green disk indicator, no blue light if identification is requested, and no warning light if I remove a disk from the array.

Any idea of what it could cause the problem??

2 REPLIES 2
Highlighted
HPE Pro

Re: DL360p gen8 - SAS drive LED not working

Hi,

Please refer HPE ProLiant DL360p Gen8 Server - LED Indicators

https://support.hpe.com/hpesc/public/docDisplay?docId=emr_na-c03245333#N10860

Check Drive LED Definitions on that.

 

Regards,

Sudhir

I work for HPE
Accept or Kudo

Highlighted
Occasional Visitor

Re: DL360p gen8 - SAS drive LED not working

Hi,

thanks for your comment, I'm not asking how it should work, since this is not the first server i put my hands on.

I'm reporting a problem!

I have 4 HP disks in their original caddies, where the indicators are not working as expected, only activity ring works! All other indicators are lit at boot for less than a second (indicators check) then are turned off.